СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Национален финал и шесто място в България за наша ученичка в състезанието по английски правопис Spelling Bee

Автор: Ирена Василева - апр• 28•16

След блестящото си представяне на училищния кръг на състезанието по английски правопис и спечеленото първо място на регионалния етап от съревнованието, седмокласничката Анна-Мария Венциславова Василева представи

себе си и училището ни и на националния кръг.
Той се състоя на 22 и 23 април 2016 год. в град София, в Зала 11 на НДК. От 6 400 участници от цялата страна, едва 30 достигнаха до престижния финал и Анна-Мария бе една от тях. Тя, заедно със своя преподавател по английски език – г-жа Ирена Василева, прекараха два напрегнати, но и изпълнени с приятни емоции дни по времето на националния кръг от състезанието. На 22 април те участваха в организирано посещение за всички финалисти и техните учители в Американското посолство. Там самият посланик на САЩ в България, както и всички аташета от посолството, приветстваха и поздравиха участниците и техните учители, разказаха им любопитни факти за работата си, а имаше и въпроси с награди за най-бързите и верни отговори.
Същинската надпревара се състоя на 23 април в кино Люмиер. Диктор бе г-жа Джийн Олсън, пресаташе на Американското посолство. Всички деца бяха перфектно подготвени върху списъка от 800 думи и отпадането на участници започна едва в края на седми кръг от общо 13. Самите кръгове бяха подредени по следния начин: 8 кръга с думи на английски, 4 кръга с думи за превод от български език и последният, тринадесети кръг – с непознати думи. Анна-Мария отпадна чак по време на последния кръг с непознати думи, на няколко малки крачици от големия финал. Тя приключи състезанието на престижното шесто място, което ни прави повече от горди с нейното постижение, защото не е никак лесно да станеш шести от 6 400 умни и успешни деца! В кратката обедна почивка, бяхме приятно изненадани с музикалния поздрав на детски акапелен хор.
Ани получи купа и грамота за прекрасното си представяне. Със същите почести бе удостоено и нашето училище, както и г-жа Ирена Василева персонално.
Анна-Мария, заедно със своята учителка по английски език, ще посетят и летен езиков лагер в Банско през месец юли.
Пожелаваме на Ани да съхрани своите старателност и постоянство, както и много бъдещи успехи!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>