СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Прием в VІІІ клас

Автор: Иванка Дачева

Учебната 2023/2024 година учениците могат да се запишат в осми клас на СУ “Свети Константин – Кирил Философ” в една от следните паралелки със срок на обучение 5 години:

Професионална паралелка: Професия “Оператор информационно осигуряване“, специалност “Икономическо информационно осигуряване” с интензивно изучаване на английски език. Учениците се приемат след полагане на приемни изпити от националното външно оценяване по:

 •  български език и литература – 19.06.2024 година
 •  математика – 21.06.2024 година

В образуването на бала за кандидатстване броят на точките от националното външно оценяване по български език и литература и по математика се удвояват. Балообразуващи предмети – български език и литература и математика.

Допълнителна информация за паралелката ще намерите ТУК.

Учебния план за курса на обучение може да видите ОТТУК.

Профилирана паралелка: Профил “Софтуерни и хардуерни науки с интензивно изучаване на английски език” Факултативно обучение по професия “Техник на компютърни системи” Профилиращи предмети:

 • информационни технологии
 • информатика
 • английски език
 • български език и литература

Учениците се приемат след полагане на приемни изпити от националното външно оценяване по:

 • български език и литература – 19.06.2024 година
 • математика – 21.06.2024 година

В образуването на бала за кандидатстване броят на точките от националното външно оценяване по български език и литература и по математика се удвояват. Балообразуващи предмети – български език и литература и математика.

Учебния план на паралелката може да видите ОТТУК. Часовете от раздел “Б” на учебния план за ХІ и ХІІ клас се разпределят за изучаване на профилиращите предмети според желанията на учениците.

Графика на дейностите по приема може да видите ОТТУК.

Периоди на записване на ученици в VІІІ на СУ “Свети Константин – Кирил Философ” за учебната 2024/2025 година:

Дейност Период
1 Записване на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявления за участие във втори етап на  класиране. 15-17.07.2024 година
2 Записване на приетите ученици на втори етап на класиранe 22-24.07.2024 година
3 Записване на приетите ученици на трети етап на класиране 31.07-01.08.2024 година
4 Записване на приетите ученици на четвърти етап на класиране 08-09.08.2024 година
5 Попълване на незаетите места след четвърти етап на класиране и записване до 11.09.2024 година

Дейността по записване на ученици се осъществява от училищна комисия в периодите на записване в сградата на училището  на улица “Георги Кондолов” № 44 а всеки работен ден от  от 8:00 до 17:30 часа.

СУ “Св. Константин-Кирил Философ”


Автогара “Родопи”-Пловдив

 

 

One Comment

 1. Йоана Вълкова казва:

  Здравейте. Моля да обясните учебния план за паралелката софтуерни и хардуерни науки. Профилиращите предмети само част от учебния план ли са в осми клас, паралелно с всички останали предмети, като история, география, биология…., или както в паралелката икономическо осигуряване се набляга само на тях през първата година/осми клас/.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>