СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Прием в VІІІ клас

Автор: Иванка Дачева

Учебната 2020/2021 година учениците могат да се запишат в осми клас на СУ “Свети Константин – Кирил Философ” в една от следните паралелки със срок на обучение 5 години:

Професионална паралелка: Професия “Оператор информационно осигуряване“, специалност “Икономическо информационно осигуряване” с интензивно изучаване на английски език. Учениците се приемат след полагане на приемни изпити от националното външно оценяване по: • български език и литература – 09.06.2020 година • математика – 11.06.2020 година В образуването на бала за кандидатстване броят на точките от националното външно оценяване по български език и литература и по математика се удвояват. Балообразуващи предмети – български език и литература и математика.

Допълнителна информация за паралелката ще намерите ТУК.

Учебния план за курса на обучение може да видите ОТТУК.

Профилирана паралелка: Профил “Софтуерни и хардуерни науки с интензивно изучаване на английски език” Факултативно обучение по професия “Техник на компютърни системи” Профилиращи предмети:

  • информационни технологии
  • информатика
  • английски език
  • български език и литература

Учениците се приемат след полагане на приемни изпити по:

• български език и литература – 15.06.2020 г.

• математика – 17.06.2020 г.

В образуването на бала за кандидатстване броят на точките от националното външно оценяване по български език и литература и по математика се удвояват. Балообразуващи предмети – български език и литература и математика.

СУ “Св. Константин-Кирил Философ”


Автогара “Родопи”-Пловдив

 

Графика на дейностите по приема може да видите ОТТУК.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>