СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Работа по проекти

Автор: Вероника Милева

За учебната 2023/2024 година СУ ”Свети Константин -Кирил Философ” работи  по проект “Училището – дом за всички”, финансиран по програма “Еразъм”.

Проектът е свързан с повишаване на квалификацията на учителите. В тази връзка през месец февруари 2024 година  г-жа Петя Чолакова, г-жа Светла Желязкова, г-жа Мария Георгиева, г-жа Петя Стоянова, г-жа Радина Пенчева и г-жа Вероника Милева реализираха едноседмична мобилност в гр. Сантарем, Португалия на тема: „Преподаване на толерантност, разнообразие и активност гражданство в класната стая на 21-ви век“. Курсът бе проведен в Центъра за дигитална грамотност и социално включване към Политехническия институт в Сантарем и целеше учителите да получат необходимите умения и знания да организират подходящи обучителни сесии за своите ученици, така че те да станат по-толерантни и да приемат различието.

Курсът бе ръководен от Ана Торес, професор в ESES – Escola Superior de Educação de Santarém. В обучението взеха участие и  Ана Да Силва; Бенто Кавадас; Нелсън Местриньо и Хосе Маурисио Диас, професори във Висшето училище по образование към Политехническия институт в Сантарем.

В обучението, в което участваха учителите от  СУ “Св.Константин – Кирил Философ”, гр.Пловдив, бяха показани и усвоени дейности и мултимедийни ресурси, събрани в електронен сборник, които разглеждат темите за  човешки права, многообразие и социално включване и активно гражданство и социално участие, така че да подпомогнат работата им като медиатори в обучението и  учениците им да придобият основните умения за активно гражданство.

Преподавателите получиха сертификати  за завършен курс на обучение в кметството на Сантарем от  Ваня Хорта, ръководител на отдел „Образование и младеж“ на Градския съвет на Сантарем. Тя отправи насърчителни думи към учителите и се надява, че „този курс ще бъде важен инструмент за подкрепа в тяхната работа като медиатори в обучението, което се очаква да развият, след преминаването му“.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>