СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Пореден национален финал за наша ученичка в състезанието по английски правопис Spelling Bee 2016

Автор: Ирена Василева - мар• 31•16

След успешното представяне на училищния кръг в състезанието по английски правопис Spelling Bee, Емилия Боянова Фурнаджиева от Vб клас и Анна-Мария Венциславова Василева от VIIб клас, се класираха за участие в следващия,

регионален етап.
Той се състоя на 26 март 2016 год. в град Пловдив. В него взеха участие общо 60 деца от цяла Пловдивска област. Учениците на възраст от пети до седми клас се състезаваха в две отделни сесии – сутрешна и следобедна. До обяд своите места заеха спечелилите второ място на училищните кръгове, а следобедът бе отреден за първенците. Всички участници трябваше да знаят правописа на 700 думи на английски език, а задачата им бе да ги спелуват безпогрешно, както и да знаят превода на всяка една от тях на български език.
И двете сесии протекоха по един и същи регламент: 8 рунда с думи на английски, 4 рунда с думи на български, които трябваше да бъдат преведени на английски и едва тогава спелувани и допълнителни рундове с непознати за състезателите думи.
С гордост и огромно щастие можем да заявим, че нашите момичета бяха едни от най-добре представилите се и най-стриктно спазващи правилата на състезанието! Те бяха придружени както от своите преподаватели по английски език – г-жа Донка Брайкова и г-жа Ирена Василева, така и от родителите си. Емилия Фурнаджиева отпадна чак в края на 12-ти рунд, след успешен превод и спелуване на всички зададени ѝ думи, на крачка от финалните кръгове с непознати думи. Това направи представянето ѝ повече от достойно! Анна-Мария Василева пък грабна заслужено първото място в следобедната сесия и се оказа първа сред първенците. Тя се справи блестящо с всички думи, които ѝ бяха дадени и така отново пое по пътя към националната победа! И двете момичета получиха грамоти за отлично представяне, а Анна-Мария и медал за първо място от регионалния кръг на състезанието. Грамоти получиха и техните преподаватели по английски език, както и нашето училище – за участие и достойно представяне.
Националният етап ще се състои на 23 април 2016 год. в град София, в зала 11 на НДК. За него Ани ще прибави още 100 нови думи към списъка за подготовка. Не се съмняваме, че тази година тя ще е първенец и в този етап и ѝ го желаем от сърце!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>