СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Spelling Bee 2016 година

Автор: Ирена Василева - мар• 08•16

На 1 март 2016 г., в СОУ “Свети Константин-Кирил Философ”, бе проведен училищният етап от състезанието по английски правопис Spelling Bee. За поредна година нашето училище взе участие в тази нелека надпревара, свързана с научаването и спелуването на 500 английски думи.
В състезанието, състояло се от 24 рунда, участваха 23 деца от четвърти до седми

клас. Те положиха големи усилия за достойното си представяне, а подготовката им за това съревнование започна още в началото на учебната година. Самоподготовката им вкъщи, както и системните тренировки в извънучебно време с техните преподаватели по английски език, дадоха желаните резултати и спелуващите ни пчелички се справиха повече от успешно с дадените им думи. Вълнението по време на състезанието беше голямо, а в подкрепа на участниците сред публиката присъстваха техни съученици, учители, родители, както и членовете на ръководството. И тази година външен наблюдател на състезанието бе г-жа Елена Костадинова, Директор на училището. Диктор на състезанието беше г-жа Петя Стоянова, а членове на журито и нейни помощници – г-жа Донка Брайкова и г-жа Ирена Василева. Освен от желанието за победа, децата бяха развълнувани и от факта, че имат възможността да покажат своите знания пред по-голяма публика. Всички те получиха грамоти за участие и достойно представяне, както и други дребни награди.
Най-добри от всички, обаче, се оказаха Анна-Мария Венциславова Василева (VII б) и Емилия Боянова Фурнаджиева (V б). Те се справиха блестящо със спелуването на думи и заслужено заеха съответно първо и второ място на състезанието. Думата magnificent донесе победата и първото място за Анна-Мария. И двете момичета ще представят училището ни и на регионалния етап, който ще се състои на 26 март 2016г. в град Пловдив. Както за тях, така и за нас, техните преподаватели, усилената подготовка продължава, а към вече научените 500 думи, добавяме и 200 нови.
Пожелаваме успех на победителите и вярваме, че с лекота ще преборят конкуренцията и на регионалния етап от състезанието! Дерзайте, момичета!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>