СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Състезание по английски правопис в училище

Автор: Ирена Василева - мар• 19•14

На 12 март 2014 година  в СОУ “Свети Константин-Кирил Философ” бе проведен училищният кръг на състезанието по английски правопис Spelling Bee. Това е международно съревнование, което от десетки години се провежда в много страни на територията на цялата планета, а в България то е актуално през последните четири години. Нашето училище за втори път взе участие в него. Спелуващите ни пчелички ( в превод spelling bee-спелуваща пчеличка) бяха 29 на брой, на възраст от четвърти до седми клас. Те бяха част от учениците ни, показали най-високи резултати в обучението си и часовете по английски език.

Подготовката им за състезанието не бе никак лека-те трябваше да научат правописа на 500 думи на английски и след това устно да изкажат буква по буква всяка зададена им дума. Това им костваше няколко месеца старателно учене и много допълнителни извънкласни тренировки. Всички се справиха блестящо с поставената им задача, но най-добри се оказаха двамата седмокласници Виктор Чернев и Габриела Тодорова, които останаха на финалния кръг от състезанието. На първо място се класира Габриела Тодорова с победоносната за нея дума “tomorrow”, а на второ-Виктор Чернев. На следващия ден, те бяха специални гости в предаването “13-тия час” на Българско Национално Радио-Пловдив, където на живо дадоха интервю за своето участие и победата в състезанието. Габриела ще представи училището ни на втория, регионален етап от съревнованието на 12 април 2014 година, а всички ние ще я подкрепяме и силно ще се надяваме тя да стигне и до последния, национален кръг.Успех, Габи! Всички Вие, които не успяхте да присъствате на веселото събитие, можете отчасти да съпреживеете нашите емоции в галерията от снимки,които сме Ви предоставили!Приятно гледане!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>