СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Състезание по английски правопис

Автор: Донка Брайкова - апр• 06•12

Ученици от СОУ ”Свети Константин-Кирил Философ” участва в състезанието Spelling Bee.

Атанас Стефанов от Vв клас се класира на първо място в училищното Spelling Bee състезание, което се проведе на 30.03.2012г. В надпреварата участваха 25 деца от ІV до VІІ клас включително, тъй като правилата на състезанието не позволяват по-големи ученици да участват. Учениците се състезаваха в 11 кръга. Думата history донесе победата на Наско. На второ място се класира Тодор Ангелов от VІа клас, а на трето Йорданка Измирова от VІІ а клас.  Жури на нашето състезание бяха Андреа и Джейн от Корпус на мира и г-ца Катина Ангелова. В организацията на състезанието се включиха г-ца Ирена Василева, г-ца Донка Брайкова и г-ца Катина Ангелова, както и всички ентусиазирани ученици, които ни направиха много горди. Целта на състезанието е да повиши знанието и запали любовта на учениците към английския език, като се учи по забавен и нетрадиционен начин.

За състезанието участниците научиха правописа на над 400 думи на английски език. Наско ще продължи в надпреварата във втория етап, който ще се състои на 28 април и включва регионални квалификации.

Състезанието се организира от Център за приобщаващо образование и Корпус на мира в България с подкрепата на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката и Американското посолство.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling)- произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието се провежда за първи път в САЩ през 1925 г. Интересът към него нараства с всяка изминала година. През 2011 г. над 11 милиона американски ученици са взели участие. Освен в САЩ състезания по правопис се провеждат и в много други страни по света.

В България състезането се проведе за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

3 Comments

 1. Todor Angelov казва:

  Дано да продължиш Наско!

  • Атанас Стефанов казва:

   Благодаря! Продължавам на националното! Стискайте палци!

 2. Атанас Стефанов казва:

  Покорно Ви благодаря!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>