СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Нови отличия за ТС „Мелпомена“ от ХV ММФИ „Музите 2021“ за мюзикъла „Ах, този театър“

Автор: Мая Анастасова - авг• 13•21

В условията на една много трудна и в голямата си част неприсъствена учебна година ТС “Мелпомена“ продължи да работи упорито върху своя краен продукт. Работата на театъра в електронна среда бе изключително тежка, но режисьорът Альона Пейкова и деветокласниците от театралното студио не се отказаха. С много усилия и внимание те работеха и присъствено, и онлайн, като през последните десетина дена преди заминаването за фестивала репетициите

продължиха ежедневно.
Така на 10 юли ТС „Мелпомена“ под ръководството на г-жа М. Анастасова и г-жа М. Георгиева започна своето участие във втората сесия на ХV ММФИ „Музите 2021“ в гр. Созопол. Това участие учениците очакваха едновременно с огромно нетърпение и с притеснение. Очакваше ги първата им изява на сцена. Името на театралното ни студио бе вече познато на другите участници във фестивала и пред нашите деветокласници стоеше задачата да оправдаят очакванията на всички и да се представят на ниво.
След представянето на танца визитна картичка на ТС “Мелпомена“ на самото откриване на фестивала нашите момичета и момчета бяха в еуфория – блясъкът в очите им, огромното им вълнение, усмивките им, щастливите им лица показваха, че те са усетили магията на сцената.
Репетициите продължиха и в следващите дни, като бяха съчетани с приятни други преживявания – плаж, разходки, посещение на други театрални постановки.
На 13 юли от 17 ч. бе представянето на нашия мюзикъл „Ах, този театър“. Всички очаквахме с вълнение пристигането на режисьора ни Альона Пейкова. Тревожехме се за поставянето на декора, за излизането на сцената, доста по-голяма от нашата театрална зала. Когато тя пристигна, всичко си дойде на мястото и всеки разбра своята задача. След последните й наставления и с пожелание да се забавляват на сцената започна нашето представяне.
Радостните сълзи на новите ни Мелпомени след представлението бяха доказателство за това, че те бяха усетили театъра със сърцето си. Бяха щастливи, лицата им грееха, докато получаваха поздравленията на други състави, на режисьора си и на своите ръководители. От този момент нататък те бяха убедени, че ще работят още повече, а някои от тези ученици, които бяха придружители, пожелаха догодина също да участват в театъра. Това бе достатъчно за нас. Задача бе изпълнена – театърът ще продължи да съществува и ще има своите последователи.
Наградата на ТС“Мелпомена“ от фестивала бе купа и грамота за най-оригинален спектакъл. Допълнителното отличие, което получихме, бе инаградата за спектакъл на ДАБЧ – грамота за отлично представяне в 15-тото издание на фестивала.
Честити първи награди на новия ни състав! С пожелание за едно хубаво и зареждащо лято!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>