СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Малки програмисти

Автор: Красимира Йорданова - май• 28•18

Нов приятел си имат учениците от 1. б клас. Той се казва Финч /Finch/ и е робот за обучение по компютърно моделиране и информатика. Предназначен е да подпомага овладяването на редица езици за програмиране. Насочен е предимно към деца от началните класове, но може да се използва и от подрастващи при първите им стъпки по програмиране. Той е лесен за управление

и навигация. Може да се движи във всички посоки, да издава различни звуци, да рисува, да сменя цветовете си. Развива интуитивното и логическо мислене, въображението и компютърните умения на децата.
На 15.05.2018 г. Михаил Свирачев от Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив гостува на учениците от СУ „Свети Константин-Кирил Философ“ – Пловдив с малкото роботче. Той вдъхнови малките програмисти да нарисуват обща картина, да играят и да са позабавляват с новия си приятел – Финч.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>