СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Церемония по награждаване

Автор: Светла Желязкова - окт• 20•23

Отбор „БДС“ от СУ „СВ. Константин-Кирил Философ“ участва в националния кръг на Международния конкурс за статистически плакат, който се проведе в рамките на учебната 2022/2023 година. Отборът е в следния състав – Даниел Кънчев, Димитър Чакъров и Стоил Асански от Ха клас и Белослава Трифонова и Ивайла Шуманова от Хб клас с ментор Светла

Желязкова.
За трети път НСИ организира националния кръг на Международния конкурс за статистически плакат – инициатива на Международната асоциация за обучение по статистика и образователната секция на Международния статистически институт. Състезанието се провежда на всеки две години и дава възможност на преподаватели, ученици и студенти да изявят своите таланти при използването на статистическите данни като инструмент за изучаване на обществено-икономическите процеси и средата на живот. В оспорваната надпревара в трите категории участваха 101 отбора от 60 образователни институции в страната.
Нашите ученици заеха призовото 1 място в категория 1. На 7 октомври те участваха в официалната церемония по награждаване в София. Председателят на Националния статистически институт, доц. д-р Атанас Атанасов и заместник-председателят на НСИ и председател на журитата на състезанията доц. д-р Михаил Кончев връчиха наградите на победителите.
По случай Световния ден на статистиката (20 октомври) учениците от отбор „БДС“ представи материали от награждаването във фоайето на училището.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>