СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Открит урок по безопасност на движението

Автор: Маргарита Тодорова - мар• 01•21
С открит урок по безопасност на движението посрещнаха 1-ви март възпитаниците на IIг клас на СУ “Св. Константин- Кирил Философ” в Пловдив.
Със затоплянето на времето подрастващите  ще прекарват по- голяма част от деня навън, а това от своя страна изиска възрастните и родителите да ги подготвят за предизвикателствата на открито и отговорностите на пътя.
Инспектор Ботьо Гиргинов разказа на второкласници от учебното заведение  интересни и поучителни истории, свързани с безопасността им на улицата , опасностите при разговорите с непознати и как да помогнат на друго дете в беда. Децата научиха, че за да са полезни за себе си първо трябва добре да  познават района в който живеят и учат, че трябва да са смели, но и предпазливи. Защото навън живота е различен.
На площадката по безопасност на движението служителят на “”Пътна полиция”  им показа как, къде и кога да пресичат, в кои случаи имат предимство и кога задължително да търсят помощ от възрастните.
В края на открития урок ,който е част от инициативата на пловдивската полиция “Да пазим децата”, второкласниците получиха мартенички за здраве, както повелява традицията на този ден.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>