СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Mеждународен ден за борба с училищния тормоз

Автор: Вероника Милева - фев• 26•21

Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 година, когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.
На 24.02.2021 година първокласниците с голямо вдъхновение и обич се включиха в изработването на табла посветени на международния Ден за борба с училищния тормоз.Призоваха да не използваме думи, които нараняват, да си помагаме, да бъдем добри, да се разбираме и обичаме.
Отбелязването на международния Ден на розовата фланелка ни кара да се замислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, да осъзнаем, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>