СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Участие на наши ученици в международно състезание по информатика и компютърна грамотност

Автор: Иванка Дачева - ное• 25•20

Ученици от VI и VII клас на СУ „Свети Константин-Кирил Философ“ – град Пловдив участваха в състезанието “Бобър-България”, което е част от Международното състезание “Бобър” по информатиката и компютърната грамотност. В България то се организира от Съюза на математиците и Института по математика и информатика при БАН.
Самото състезание се проведе онлайн на 8 ноември 2020 година. След първоначалното влизане в системата всеки състезател разполага с време от 30 минути, за да въведе своите отговори на поставените 18 задачи. Форматът е интересен, забавен, напомнящ главоблъсканиците, пъзелите, решаването на кръстословици и судоку. Самите задачи са поднесени много занимателно и това се харесва на учениците. При състезатели с равен брой точки, по-напред в класирането се поставя този, който е употребил по-малко сумарно време за даване на отговори.
Във възрастовата група V-VІІ клас от нашето училище се включиха: Радостин Йовков от VІ д клас , Изабел Петрова от VІ в клас, Искрен Иванов от VІ в клас, Симона Савкова от VІ в клас, Мартин Шкондачки от VІ в клас, Константин Станев от VІ в клас, Димитър Руменлиев от VІІ б клас, Георги Николов от VІІ в клас и Даниел Кънчев от VІІ б клас, с преподаватели по информационни технологии Светла Желязкова и Росица Боянова.
Поздравления за всички участници, които се представиха много добре и за Георги Николов от VІІ в клас, който постигна най-висок резултат от участниците на СУ „Свети Константин-Кирил Философ“. Георги получи 102 точки от максимални 137. Това го класира на 11 място сред връстниците му от град Пловдив.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>