СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Наш ученик на национален кръг на олимпиадата по биология и здравно образование

Автор: Мая Анастасова - май• 11•20

Да не изучаваш биология и здравно образование в VIII клас и да бъдеш класиран на национален кръг на олимпиадата! Това не може да постигне всеки. Но Пламен Вълчев – ученик от VIII а клас в нашето училище, го постигна.
Когато в началото на миналия юли дойде време за нареждането на желанията за кандидатстването след VII клас, той постави на първо място в желанията си СУ “Свети Константин-Кирил Философ“ – училището, в което учеше до момента. Пламен направи своя категоричен избор, защото повярва тогава, че точно това училище ще му даде необходимата подготовка и тук той ще бъде личност, ще се развива и ще бъде подкрепян от своите учители. А можеше да отиде където си поиска – имаше един от най-високите балове.
Оказа се, че Пламен и неговото семейство не са се излъгали в избора си. Едно от постиженията му през тази учебна година е класирането на националния кръг на състезанието по БЕЛ „Стъпала на знанието“, което показва, че подготовката му по родния език продължава да бъде изключително сериозна. Но радостта на Пламен бе много по-голяма от допускането му на националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование (вижте класирането ТУК). А подготовката му се извършваше изцяло извън часовете, поради простата причина, че в учебния план на VIII клас не присъства този предмет. Мечтата на Пламен е да стане лекар. Това държи интереса му буден и го кара да се занимава допълнително с биология.
Пламене, желаем ти успех и на националния кръг, където ще се състезаваш с още 13 осмокласници от цяла България! Вярваме, че ще се представиш достойно и ще постигнеш своята следваща си победа!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>