СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Да имаш дух на победител

Автор: Мая Анастасова - май• 11•20

Желанието за победа е заложено у всеки човек. Но постигането й не е по силите на всекиго. Да бъдеш победител, не стига само силно да искаш нещо, а да работиш усърдно, да се усъвършенстваш, да се изявяваш, да не се страхуваш, че можеш и да загубиш. С една дума – да имаш дух на победител.
Безспорно истински борец се оказа нашата седмокласничка Април Мендева, която доказа, че не е достатъчно само да си талантлив и да имаш усет към езика. Зад успехите й стои много работа и постоянство, както и личната й амбиция да бъде първа във всяко начинание.
На 23 март 2020 г. излезе класирането на седмокласниците от провелия се през м. февруари извънреден етап на състезанието по БЕЛ „Св. Иван Рилски“(вижте класирането ТУК). За наша радост на върха на тази класация бе Април, която успя да пребори конкурентите от всички други училища. Трудът и постоянството й донесоха така желаната победа и я мотивираха за още по-усърдна работа по български език и литература.
Нов повод за гордост бе радостната новина, която дойде на 9 април 2020 г. След проверка и оценка от националната комисия /при засекретени работи/ Април бе допусната до участие на националния кръг на олимпиадата по български език и литература. Така тя се нареди сред най-добрите ученици  по БЕЛ от цяла България – общо 26 ученици с резултат над 90 точки (вижте класирането ТУК) .
Радостта от новата победа накара Април да покаже още по-голяма отговорност и да прояви още по-голямо усърдие към участието си на националния кръг. Преди дни тя започна отново подготовката си под ръководството на своя учител по БЕЛ.
Април, желаем ти от сърце да постигнеш една от мечтите си и да станеш лауреат на олимпиадата! Колкото и да е труден пътят, вярвай в себе си, защото притежаваш нужните знания и умения, както и всички необходими качества на победител!  Успех!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>