СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Конференция по религия – православие

Автор: Красимира Йорданова - мар• 13•20

На 18 февруари, 2020 г. в епархийския салон при храм “Св. Петка” в град Пловдив, с благословението на Пловдивския митрополит Николай, се проведе областен кръг от Националната конференция на тема “Хуманизъм и вяра“, която цели да се популяризират добрите практики в областта на извънкласните дейности по православно християнство в детските градини и училищата в област Пловдив.
Форумът е първи етап от Националната конференция “Хуманизъм и вяра” – инициатива на МОН.
В програмата бяха разгледани теми като: „Приемственост детска градина – училище в обучението по Религия – Православие“; „За религията, ценностите, традициите в българското училище“; „Възпитание на християнските добродетели и ценности“; „Ефективни подходи за възпитаване в ценностите на християнството“ и други.
Грамоти и участие в регионалния етап на конкурса получиха учители от нашето училище – в категория Начален етап – г-жа Красимира Йорданова – старши учител, с презентация на тема : „Да влезем в храма заедно“ и в Прогимназиален етап – г-н Тодор Дапев – учител по религия с тема „Минутката на добрината“.
Най-добрите презентации от този форум ще се класират за участие в националния етап, който ще се проведе през април в столицата.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>