СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Патронният празник на СУ “Свети Константин-Кирил Философ”

Автор: Мая Анастасова - май• 16•19

На 10 май сцената на читалище „Христо Ботев“ грейна отново празнично, украсена с цветя и красиви балони, в очакване на предстоящия празник на училището. С много старание, търпение, желание и професионализъм се подготвяше този ден, на който тържествено отбелязваме патронния празник на училището ни и изпращаме нашите абитуриенти.

Посрещането на знамето на училището сложи началото на тържеството. Химнът на двамата братя Кирил и Методий, тържествените думи на водещите за просветителите, рецитацията на Вазовата творба „Българският език“ припомниха живота и делото на първоучителя, чието име носи с гордост нашето училище. След своето поздравление директорът Елена Костадинова връчи наградите „Ученик на годината“ в трите етапа – на Антоан Заимов от IV б клас, на Димитър Лазаров от VII клас и на Ивайло Лазаров от XII а клас. Наградата „Учител на годината“ получи Бояна Стоилова – старши-учител по география и икономика, а наградата „Родител на годината“ бе връчена на Валери Димитров.
Следваха изпълнения на ВГ “Детелинки“, огненото фламенго на танцовия състав към училището и народният танц на формация „Хорце“. В чест на празника бяха представени и откъси от две театрални постановки – „Златната ябълка и ламята“ на ученици от IV б клас с ръководител Десислава Кръстева и „Наше село“ на ученици от VI и VII клас с ръководител Альона Пейкова.
Втората част на празника бе изцяло посветена на изпращането на нашите абитуриенти. XII a клас и техният класен ръководител Мая Анастасова с излизането си и със своите изпълнения на сцената показаха за пореден път силната връзка помежду си и това, че не се боят да бъдат различни, да бъдат първи във всякакви начинания – да танцуват танго или валс или да позволят на публиката да бъде свидетел на техните красиви последни думи един към друг, пълни с любов и признателност.
Г-жа Костадинова пожела на абитуриентите: “На добър час!“ и им каза колко е горда, че те са ученици на нашето училище. След това връчи наградите на отличниците на випуска Станимира Генева и Надежда Читакова, както и грамоти и медали на всички абитуриенти, които през всичките тези години с участието си в ТС “Мелпомена” издигаха имиджа на училището. Направеният клип от дванадесетокласниците с благодарности към родителите им, стихотворението „На вас“, написано от г-жа Анастасова за абитуриентите, обръщението на Йоана Кръстанова към родители и учители разчувстваха всички. А подаръкът изненада за дванадесетокласниците – народният танц, който учителите изпълниха на сцената, предизвика бурни овации и вдигна на крака залата.
След сбогуването със знамето абитуриентите и техните учители извиха кръшно българско хоро, с което завърши празникът.
Скъпи абитуриенти, на добър час! Летете свободно, но никога не забравяйте хората, които ви дадоха криле, за да можете да летите!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>