СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Коледари с блага вест и здраве

Автор: Екатерина Янева - дек• 20•18

В началото на месец декември СУ ”Свети Константин – Кирил Философ” се регистрира за Националния конкурс „Коледари с блага вест и здраве” чрез участие на   3 б клас и координатор Екатерина Янева. Проектът е по Националната програма „Култура за всички деца” със съдействието на НЕК – Юнеско – България  и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания”.

Дейностите по него включват различни мероприятия за подкрепа на Центъра за социална рехабилитация и психично здраве на деца с онкохематологични заболявания в УМБАЛ „Царица Йоана – ИСУЛ”.
Учениците и техните родители от 3 б клас изработиха много коледни сувенири, картички, рисунки и се подготвиха за коледен базар в полза на болните деца.
Картини на коледна тема на учениците: София Божинова – 1 г клас, Диана Банкова – 3 е клас и Филип Костадинов – 3 б клас. Картините им бяха направени като рекламни картички за кампанията.
В конкурса имаше и условие да се пресъздаде и представи коледен обичай. Учениците от 3 б клас се подготвиха да разкажат за традициите по Игнажден, Бъдни вечер и Коледа.
Следващ важен момент по участието в проекта беше големият благотворителен концерт и базар на 9.12.2018г в МОЛ ”Плаза”.
В него взеха участие и вокална група „Детелинки” с ръководител госпожа Авуска и 3 б клас, които представиха коледните обичаи. Концертът и базарът минаха чудесно и се събраха средства, които бяха преведени към Сдружението за онкоболните деца.
Във връзка с тези дейности по проекта, училището ни беше обявено за най-активно и представители на 3 б клас с класен ръководител Екатерина Янева бяха поканени на 19.12.2018 г. в Парламента, за да участват в коледния базар заедно с деца от Сдружението. Ани Опова, Анджела Ангелова, Натали Таушанова и София Божикова се срещнаха с много депутати и събраха още средства за благородната кауза. Те подариха кутия с изработени новогодишни картички за децата от болницата.
Благодарност на всички, които ни съдействаха – родители, госпожа Авуска и ръководството на училището.
Нека чудесата да стават не само по Коледа!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>