СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Премиера на спектакъла „Самодива“ пред родна публика

Автор: Мая Анастасова - май• 13•18

Един нежен и лиричен свят, изпълнен едновременно с много красота и драматизъм, оживя на сцената на ДНА на 10.05.2018г. Съставът на най-големите от ТС “Мелпомена“ в продължение на цялата учебна година подготвяше с много усилие и ежедневна работа в групите по актьорско майсторство и сценична реч с ръководители г-жа Пейкова и г-жа Анастасова спектакъла „Самодива“ по сценарий от едноименната пиеса на П.Ю.Тодоров.

Вълнението на целия екип беше огромно. Въпреки че спектакълът бе игран вече на няколко фестивала, от които съставът се върна с награди, мисълта, че ще бъде представен пред най-близките хора на участниците, пред официални гости и пред цялото училище, караше всички едновременно да се тревожат и да очакват мига с нетърпение. В продължение на 40 минути публиката бе притаила дъх и изживяваше всичко с актьорите – и радост, и болка, и любов, и състрадание. Аплодисментите след драматичния финал на пиесата не стихваха дълго. Цветя, сълзи и щастливи усмивки белязаха вечерта.
ТС“Мелпомена“ благодари от сърце на всички ученици и родители, които въпреки проливния дъжд успяха да присъстват на спектакъла. Сърдечни благодарности за показаното уважение от страна на ръководството на училището и на официалните ни гости: г-н Борислав Инчев – кмет на район „Южен“, г-жа Евтимия Първанова – началник на отдел „Екология и здравеопазване“ в район „Южен“, г-н Георги Делов – старши експерт по БЕЛ в РУО – Пловдив, г-н Тодоров – началник на Първо РПУ – гр.Пловдив.
Ние от ТС“Мелпомена“ се радваме, че имахме прекрасната възможност да споделим и съпреживеем всичко с нашата публика, защото радостта в очите на зрителите е онази искра, която пали ентусиазма ни за още по-добро представяне. Затова ние ще продължим да работим и да се борим, за да създадем още повече красота на сцената.
До нови срещи, уважаема публика!!!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>