СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Най-добър човек на Пловдив за 2024 година

Автор: Красимира Йорданова - юли• 03•24

“Всичко започна, когато си играехме в парка. Беше сезонът на кестените и шишарките, имаше много нападали по земята и ние просто ги събрахме. Изработихме с тях различни сувенири, гривни и ги продавахме – първо на наши близки, после и на непознати. Искахме да съберем пари, които да дарим на хора в нужда.”

Така се заражда идеята на Мария Станилова и Теодора Механджийска – ученици от ІІІ б клас на СУ „Свети Константин-
Кирил Философ“ – Пловдив да помагат. Събраната от тях сума в първата акция даряват в кампанията „Нощ на ангелите“ за лечение на болно семейство.

Но не спират дотук – и през лятната ваканция те продължават да изработват бижута и сувенири, играчки от плат, фигури от мъниста, които успешно продават и получената сума даряват за дете със специални нужди.
В името на каузата да помагат.
Заради тези прекрасни прояви на добротворчество, те са номинирани в 14-тото издание на инициативата „Пловдив – град на доброто“, целяща да отличи онези истински добри хора, които напълно безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество. В церемонията по награждаването на хората с добри сърца лично кметът на град Пловдив – г-н Костадин Димитров връчи специалните грамоти на Мария и Теодора за „най-добър човек на Пловдив за 2024 година“. Тези две малки момичета са разбрали голямата истина – човек трябва да бъде добър, състрадален, да живее по християнски. Знаят го и от часовете по Религия-Православие в училище, дават пример на своите връстници, родители, близки. Знаят го и го прилагат. Защото Мария и Теодора са малки деца, но с големи сърца.
Поздравления за наградата! Гордеем се с вас!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>