СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

29 юни – Национален ден на безопасността на движението по пътищата

Автор: Емилия Белчева - юни• 12•24

С решение на Министерски съвет от 2019 година 29 юни е обявен за Национален ден на безопасността на движението по пътищата. Безопасността на пътя зависи от всеки участник в движението, който трябва да познава и спазва закона. В този ден с общи усилия повишаваме вниманието на обществото върху важната тема за безопасното придвижване с цел намаляване на пътнотранспортния травматизъм.
Данните показват, че през 2022 г. са настъпили 460 П Т П със загинали, а при 50 от катастрофите живота си са загубили повече от един човек. Черната статистика наброява 531 загинали и 8 422 ранени участници в движението по пътищата през изминалата година. А през първите четири месеца от настоящата година спрямо същия период на 2022 г. пътнотранспортните произшествия са със 133 повече, като има ръст и в броя на ранените.
Присъединете се към Националния ден на безопасността на движението по пътищата като организирате и проведете, или се включите в дейности, събития, инициативи, обучения и др., посветени на повишаване нивото на безопасност на движението по пътищата.

И нека не забравяме – „На пътя животът е с предимство“.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>