СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Световен ден за борба с тормоза в училище

Автор: Лилия Стойчева - фев• 22•23

За поредна година, редица училища по света отбелязват Деня на розовата фланелка. Всяка година, последната сряда на месец февруари, учениците носят розово, което символизира тяхната позиция и неприемане на тормоза

в училище.
Световния ден за борба с тормоза в училище за първи път се отбелязва в България през 2012 година. Тормозът между връстници е много подценяван и често остава невидим за обществото, но той е една от най-тежките травми, които може едно дете да преживее в училище.
Тази година нашето училище се включи в инициативата с тематична изложба с рисунки, изготвени от наши ученици. В знак на съпричастност към темата повечето ученици и учители бяха облечени с розови фланелки. Изложбата беше открита със слово на Симона Бистрева от 10а клас и поздрав на вокална група “Детелинки”, под ръководството на госпожа Елена Митева.
Изложбата е подредена във фоайето на втория етаж на голяма сграда и остава отворена за посетители до петък 24.02.2023 година.
Заповядайте!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>