СУ „Св. Константин-Кирил Философ“

Официалното място за информация и за връзка с вас – наши настоящи, бивши и бъдещи ученици и родители

Ден на пътната безопасност – 29 юни

Автор: Емилия Белчева - юни• 28•22

Отбелязваме 29 юни – Национален ден на безопасността на движението по пътищата. На него се организират редица инициативи, които преминават под мотото „На пътя животът е с предимство“.
В рамките на инициативите за 29 юни, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ съвместно с фондация „Деца на борда“ организираха и двудневно обучение за бъдещи и настоящи родители, в което обединиха най-важните съвети за безопасността на децата в автомобила.
В отбелязването на Деня се включват и редица общини, неправителствени организации и социално отговорни компании. С това се цели привличане на допълнително обществено внимание към проблемите на пътната безопасност, не само на този ден, но и през цялата година. Датата е избрана и поради факта, че сега започват месеците, в които традиционно се предприемат много пътувания и когато настъпват най-голям брой тежки пътнотранспортни произшествия. Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ се обръща с призив към всички хора – бъдете внимателни и толерантни на пътя. Никой, никога не знае кога ще попадне в инцидент – вземете всички мерки за превенция сега, защото в следващата минута може да е късно. Шофирайте така, сякаш всяко дете на пътя е Вашето!
Училищната комисия по БДП инициира редица мероприятия свързани с отбелязване на този ден. Темата беше дискутирана с ученици от VІІ до ХІ клас, които се включиха в отбелязването на деня в съответствие с предложената програма.Имат възможност за изготвяне на презентации,разглеждане на различни електронни ресурси, филми, кампанийни филмчета и информационен кът във фоайето на училището.Комисията по БДП апелира към повече внимание и лична отговорност на всеки от нас като пешеходец или водач на МПС,защото наистина “На пътя животът е с предимство”. Предлагаме един интересен образователен ресурс, който може да бъде полезен в часовете по БДП-електронна книга (вижте ОТТУК).

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Може да коментирате тук или да цитирате във ваш сайт или блог.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>